Aliyev’den Azerbaycan kökenli Pezeşkiyan’a mektup

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ı tebrik etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oyların %53,7’sini alarak İran’ın 9. Cumhurbaşkanı seçilen Mesut Pezeşkiyan’ı tebrik etti. Aliyev, Pezeşkiyan’a gönderdiği tebrik mektubunda, seçimi kazandığı için Pezeşkiyan’ı kutladı ve ona yeni görevinde başarılar diledi.

ORTAK DİNİ VE KÜLTÜREL KÖKLER

Aliyev, Azerbaycan ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin ortak dini ve kültürel köklere dayandığını belirterek, bu sağlam temellerin dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirdiğini ifade etti. Mektubunda, "Azerbaycan ile İran arasındaki ilişkilerin gelişiminden büyük memnuniyet duyuyoruz. Özellikle ekonomi, ulaştırma, enerji ve insani alanlarda iş birliğimizin geldiği nokta oldukça sevindirici" şeklinde konuştu.

AZERBAYCAN’A DAVET ETTİ

İran ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve iyi komşuluk temelinde geliştiğine dikkat çeken Aliyev, Pezeşkiyan’ı Azerbaycan’ı ziyaret etmeye davet etti. Aliyev, "Gelecekteki ilişkilerimizin geliştirilmesi için varılan anlaşmalar ve hayata geçirilen projeler, her iki ülkenin refahı ve bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacaktır" dedi. Aliyev ayrıca, Azerbaycan ile İran arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi ve iş birliğinin genişletilmesi konusunda ortak çabaların süreceğini vurguladı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ GELİŞİYOR

İlham Aliyev, mektubunda iki ülke arasındaki iş birliğinin dinamik bir şekilde geliştiğini ve yeni içerikler kazandığını belirtti. "Azerbaycan ve İran arasındaki ilişkilerde elde edilen başarılar, halklarımız ve ülkelerimizin çıkarları doğrultusunda daha da artacaktır" ifadelerini kullanan Aliyev, Pezeşkiyan’ı Azerbaycan’a davet ederek, iki ülke arasındaki iş birliği perspektiflerini görüşmek istediklerini iletti.

Aliyev, Pezeşkiyan’a yeni görevinde başarılar dileyerek, Azerbaycan-İran ilişkilerinin daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri