İran ve İsrail arasındaki gerilim savaşa dönüştü

İsrail, "Kuzey Okları" operasyonu adı altında büyük bir savaş başlatarak Gazze ve Beyrut'u hedef aldı. İran ise bu saldırılara karşılık vererek İsrail'e füze yağmuru başlattı. İsrail’in bu operasyonunun ardından bölgede tansiyon hızla yükseldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırılara karşılık verdi. Resmi açıklamalara göre İran, İsrail'in 3 önemli hava üssüne, Hatzerim, Nevatim ve Mossad'a ait üs ve karargahlara yönelik 200'den fazla füze ateşledi. İran, saldırılarında sivil hedeflerden kaçınarak yalnızca askeri üsleri hedef aldığını vurguladı.

LÜBNAN VE BEYRUT YANGIN YERİ

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine yoğun hava saldırıları düzenledi. Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen bu bölgedeki mahallelere yapılan saldırılar, güçlü patlamalara yol açtı ve bölgeye büyük hasar verdi.

ULUSLARARASI TEPKİLER BÜYÜYOR

Savaşın hızla büyümesi, ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde büyük endişeye yol açtı. ABD’nin İsrail’e verdiği destek sürerken, İran bölgedeki çatışmaların devam etmesi durumunda daha ağır karşılık vereceğini açıkladı.

İsrail ve İran arasındaki bu gerilim, Orta Doğu’yu yeniden çatışmaların merkezi haline getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri