Savaş uçakları saldırdı! Peş peşe patlamalar

İşgalci İsrail'e ait hava araçlarının Suriye'nin Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesinde birden fazla saldırı gerçekleştirdiği ileri sürüldü. İsrail'in Şam'a da saldırı düzenlediği bildirildi.

İsrail'in Suriye'ye yönelik yeni hava saldırıları gerçekleştirdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Suriye rejimine yakın sosyal medya hesaplarının iddiasına göre, İsrail'e ait hava araçları, sabah saat 04.00 sularında Lazkiye'nin Ceble ilçesine bir dizi hava saldırısı düzenledi. Saldırılar sonucunda bölgede güçlü patlamalar yaşandı ve yangınlar çıktı.

BEŞŞAR ESED REJİMİ KARŞILIK VERDİ

Beşşar Esed rejimine ait hava savunma sistemlerinin, İsrail hava saldırılarına karşılık vermeye çalıştığı bildirildi. Ancak saldırıların yol açtığı patlamaların etkisi hala sürüyor. İsrail makamlarından veya Suriye rejimi tarafından saldırıya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

RUSYA'YA AİT HAVA ÜSSÜNE YAKIN SALDIRILAR

Saldırıların, İran destekli grupların bulunduğu ve Rusya'ya ait Hmeymim hava üssünün yer aldığı Lazkiye'nin Ceble ilçesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. İsrail, 2011'de Suriye iç savaşının başlamasından bu yana İran destekli milisler ve Suriye ordusuna ait askeri hedeflere yönelik saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

ŞAM'DA DA BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Suriye rejiminin resmi haber ajansı SANA, İsrail'in yerel saatle 17.25 sularında başkent Şam'ın Mezze Mahallesi'nde bir binayı hava saldırısıyla hedef aldığını bildirdi. Askeri kaynaklara dayandırılan habere göre, saldırıda 3 sivil hayatını kaybetti ve 3 sivil de yaralandı. Ayrıca bölgede büyük maddi hasar meydana geldi.

Geçtiğimiz gece de İsrail güçlerinin Mezze'deki askeri noktalara yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiği öne sürülmüştü. Ancak İsrail makamları, bu saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri