Öğrencilerin son haftası "etkinlik" oldu

Bu yıl öğrenciler ve öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarı yıl tatilinden önceki son hafta etkinlik haftası oldu.

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak'ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın dönem sonu faaliyet haftası 15-18 Ocak tarihleri arasında 4 gün sürecek. Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla, öğrencilerin son haftayı daha etkileşimli ve eğlenceli hale getirmek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Bu kapsamda, "dönem sonu faaliyet haftası uygulama kılavuzu" hazırlanarak illere duyuruldu.

Dönem sonu faaliyet haftası, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona erdiği bir döneme denk gelmektedir. Bu hafta boyunca öğrencilerin keyifli ve öğretici etkinliklere katılmaları hedeflenmektedir. Okul ve çevre şartları göz önünde bulundurularak planlanan etkinlikler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından organize edilecek. Dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra öğrencilere yeteneklerini sergileme fırsatı da sunulacak. Paylaşmanın önemi vurgulanarak, takım çalışmasının başarıdaki rolü anlatılacak ve bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşatılacak.

Bu özel hafta, öğrencilere sadece akademik başarı için değil, aynı zamanda sosyal gelişimleri için de bir fırsat olduğunu anlamalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrenciler, bu etkinliklerle birlikte keyifli zaman geçirirken bir yandan da öğrenme deneyimlerini artırarak daha motive bir şekilde tatil dönemine girecekler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri