Samsunluları sevindiren haber! Tam 1,6 milyar TL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Samsun'da gerçekleştirilecek olan okul ve eğitim binaları için bu yatırım döneminde toplamda 1 milyar 698 milyon TL tutarında bir bütçe ayırdı.

Samsun'da eğitim alanında yapılan yatırımlar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından toplamda 1 milyar 698 milyon TL tutarında bir bütçe ayrıldı. Şehir genelinde bulunan bin 92 okulda 266 bin 438 öğrenci ve 20 bin 238 öğretmen görev yapıyor. MEB'in yatırım planında yer alan ve devam eden 59 adet eğitim binasının tamamlanmasıyla birlikte Samsun'a önemli bir katkı sağlanmış olacak.

OKUL YATIRIMI

Samsun il genelindeki MEB projeleri arasında, temel eğitim ve ortaöğretim alanlarında çeşitli yapılar bulunuyor. Bunlar arasında 30 anaokulu binası (toplam 200 derslik), 6 özel eğitim anaokulu binası (toplam 60 derslik), 6 ilkokul binası (toplam 112 derslik), 9 ortaokul binası (toplam 172 derslik), 1 Anadolu lisesi (toplam 24 derslik), 1 fen lisesi (toplam 24 derslik), 2 mesleki ve teknik Anadolu lisesi (toplam 40 derslik) ile 1 özel eğitim kampüsü (toplam 24 derslik) yer alıyor.

SAMSUNLULARI SEVİNDİREN HABER

Toplamda 56 okul yapım işinden, 7'sinin tamamlandığı ve 29'unun devam ettiği belirtiliyor. 1 okul yapım işinin ihalesinin yapıldığı, değerlendirme aşamasında olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, 16 okul yapım işinin bakanlık tarafından programdan çıkarıldığı, 2 okul yapım işinin ihale hazırlıklarının devam ettiği, 1 özel eğitim kampüsü yapım işinin ihale hazırlıklarının sürdüğü belirtiliyor. Bunun yanı sıra, 3 derslik dışı yapımdan 1 pansiyon, 1 spor salonu ve 1 atölye yapım işinin ihale hazırlıklarının devam ettiği vurgulanıyor. Toplamda 59 binanın toplam bedeli 1 milyar 698 milyon TL olarak açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri