Altın fiyatları yeni rekor denemesine hazırlanıyor! 16 Temmuz gram, çeyrek altın fiyatları

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri karşılaması ile piyasada artan faiz indirimi beklentisi altına yaradı. Gram altın serbest piyasada tarihi zirvesinde işlem görmeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri karşılaması, altın piyasalarında büyük bir hareketliliğe sebep oldu. Piyasada artan faiz indirimi beklentisi, gram altının serbest piyasada tarihi zirvelerinde işlem görmeye devam etmesini sağladı.

ENFLASYON VERİLERİ VE FED'İN FAİZ POLİTİKASI

ABD'de enflasyonun aylık bazda yüzde -0.1, yıllık bazda ise yüzde 3 olarak açıklanması, Federal Rezerv'in (Fed) faiz indirimi yapacağı beklentilerini artırdı. Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine adım adım yaklaşması, özellikle Eylül aylarında faiz indirimi yapılacağına dair öngörüleri güçlendirdi.

FAİZ İNDİRİMİNİN ETKİLERİ

Fed'in faiz indirimi yapması durumunda, sıcak paranın farklı yatırım alanlarına kayması bekleniyor. Altın da bu yatırım araçlarından biri olarak öne çıkıyor. Yatırımcılar, altına olan talebin artacağını ve fiyatların yeni rekor seviyelere ulaşabileceğini öngörüyor.

ONS ALTININ GÜNCEL DURUMU

Ons altın, güne 2411 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2405 dolar, en yüksek ise 2415 dolar seviyeleri görüldü. Şu sıralar ons altın, 2412 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Altının bu volatil seyri, yatırımcılar için hem fırsatlar hem de riskler barındırıyor.

GRAM ALTINDA TARİHİ ZİRVE

Gram altın, güne 2561 liradan başladı. Gün içinde en düşük 2553 lira, en yüksek ise 2569 lira seviyeleri görüldü. Şu sıralar gram altın 2563 liradan işlem görüyor. Gram altının tarihi zirvesi 2570.1 lira ile kaydedilmişti. Kapalıçarşı'da gram altın 2556 liradan alınırken, 2569 liradan satılıyor.

YÜKSELİŞİN DEVAMI BEKLENİYOR MU?

Uzmanlar, ABD'deki enflasyon verileri ve Fed'in faiz politikalarının altın fiyatları üzerindeki etkilerini dikkatle izliyor. Faiz indirimine yönelik beklentilerin artması, altının yeni rekor seviyelere ulaşma potansiyelini destekliyor. Ancak piyasa koşullarının hızlı değişebileceği de göz önünde bulundurulmalı.

Altın fiyatlarının volatil seyri, yatırımcılar için hem fırsatlar hem de riskler barındırıyor. Yatırımcıların, altın piyasasındaki gelişmeleri yakından takip etmeleri ve stratejilerini bu doğrultuda belirlemeleri önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri