Altına yatırım yapanlara müjde! Altın yılına giriyoruz

​​​​​​​Altının ons fiyatı 2.507 dolar seviyesinde ve yatırımcıların güvenli liman arayışında öne çıkan tercih olmaya devam ediyor.

Merkez bankalarının faiz indirim döngüsüne girmesiyle birlikte altın fiyatları yükselmeye devam ederken, kısa vadede yaşanan dalgalanmalara rağmen 3.000 dolar hedefi konuşulmaya başlandı. Yatırımcılar, piyasalardaki belirsizlik ortamında altına olan ilgilerini sürdürürken, uzun vadede yüksek getiri sağlayan bu değerli metal, güvenli liman olma özelliğini koruyor.

ALTIN FONLARI YÜKSELİŞTE

9 Eylül haftasında kıymetli maden fonları, yüzde 1,99 ile en yüksek getiriyi sağladı. Hisse senedi fonları ise yüzde 1,18’lik kayıpla olumsuz bir performans sergiledi. Bu dönemde karma ve değişken fonlar sınırlı bir artış gösterirken, para piyasası fonları yüzde 0,94 getiri ile dengeli bir getiri sundu.

Yatırım fonları, ağırlıklı olarak banka, perakende ticaret ve ulaştırma hisselerine yöneldi. Özellikle Bim Mağazalar, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası ve Pegasus gibi hisseler birçok fonun portföyünde yer alıyor.

SON BİR AYDA CUMHURİYET ALTINI YÜZDE 5,16 GETİRİ SAĞLADI

Son bir aylık performanslarda kıymetli maden fonları yüzde 8,36 ile en yüksek getiriyi sağlarken, Cumhuriyet altını serbest piyasada yüzde 5,16’lık bir getiri ile dikkat çekti. Diğer yandan Euro/TL ve dolar/TL kurları da sırasıyla yüzde 2,03 ve yüzde 1,18 artış gösterdi.

16 EYLÜL HAFTASINDA NELER TAKİP EDİLECEK?

Bu hafta ekonomi gündemi yoğun olacak. Türkiye’nin hizmet üretim ve tarım ürünleri fiyat endeksleri, ABD’nin perakende satış ve sanayi üretimi verileri dikkatle takip edilecek. Çarşamba günü, İngiltere ve Euro Bölgesi’nde enflasyon verileri açıklanacak ve ABD’de FED’in faiz kararı bekleniyor. Haftanın son iş gününde ise Japonya’nın TÜFE verisi ve Euro Bölgesi’nden üretici fiyat endeksi izlenecek.

BORSADA 200 GÜNLÜK ORTALAMA DİRENÇ NOKTASI

BIST 100 Endeksi 200 günlük ortalamasını test ederek toparlanma sinyalleri verdi. Teknik analizlerde Bollinger bandının alt sınırında bir tepki gözleniyor ve yatırımcıların 10.000 puan üzerinde bir hareket beklediği görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri