Araç almak isteyenler elinizi çabuk tutun! Zam geliyor

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, araba almak isteyenleri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulunarak eylül ayında otomobillere zam geleceğini söyledi.

Sıfır ve ikinci el araç piyasası, döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle yeniden gündemde. Araba almak isteyenler, fiyat indirimlerini beklerken, dövizdeki artışın etkisiyle otomobil fiyatlarının yükselme ihtimali gündeme geldi.

EYLÜLDE KUR ZAMMI BEKLENİYOR

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eylül ayında otomobil fiyatlarına zam geleceğini belirtti. Özpeynirci, "Temmuzda 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının, ağustosta da 85 bin adedi bulacağı öngörülüyor. Son haftaya giriyoruz, bekleyip göreceğiz," diyerek pazardaki hareketliliğe dikkat çekti. Özpeynirci, özellikle son dönemde kur artışından dolayı eylülde yüzde 5 oranında zam beklendiğini vurguladı.

DÖVİZ KURU VE PARİTE ETKİSİ

Özpeynirci, otomotiv sektöründe fiyat artışlarının sadece kur artışından kaynaklanmadığını, aynı zamanda euro/dolar paritesinin de fiyatlar üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirtti. Özellikle yerli üretim araçların GSR avantajının sona ermesi ve GSR2 standartlarına geçilmesi, fiyatların artmasına sebep olacak bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.

FİYAT ARTIŞLARI MARKADAN MARKAYA DEĞİŞECEK

Sektör yetkilileri, eylül ayında beklenen zamların markadan markaya ve modelden modele değişiklik gösterebileceğini söylüyor. Özellikle yerli üretim araçların GSR2 standartlarına geçmesiyle birlikte fiyatlarda ciddi bir artış bekleniyor.

EYLÜL AYI ZOR GEÇECEK

Özpeynirci, "Yani anlayacağınız eylül ayı zor bir ay olacak, yılın geri kalanı için de bir gösterge olacak," diyerek otomobil almak isteyenleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Eylül ayında beklenen bu zamlar, yılın geri kalanında da otomobil piyasasındaki fiyat hareketlerinin nasıl olacağını gösterecek önemli bir etken olacak.

Araba almayı planlayanlar için döviz kuru ve sektördeki diğer gelişmeleri yakından takip etmek, doğru zamanda doğru kararı verebilmek adına büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri