Bitcoin yükselişe geçti

ABD Merkez Bankası FED, kısa bir süre önce beklenen faiz kararını açıkladı. FED, 50 baz puanlık faiz indirimi uyarlarken kripto para piyasasında hareketlilikler yaşandı: Bitcoin, yükselişe geçti.

ABD Merkez Bankası (Fed), yıl sonuna kadar gösterge faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 4,4 seviyelerine çekmeyi planladığını açıkladı. Bu karar, kripto piyasasında karışık tepkilere neden olurken, Bitcoin bu gelişmeyle yüzde 2,4’lük artışla 62.000 dolar seviyesini aştı. Ancak yatırımcılar arasında bu yükselişin sürdürülebilirliği konusunda endişeler devam ediyor.

KRİPTO PİYASASINDA GENEL ARTIŞ YAŞANDI

Bitcoin’in yanı sıra diğer büyük kripto paralar da değer kazandı. Solana (SOL) yüzde 6’lık bir artışla dikkat çekerken, Binance Coin (BNB) ve Ripple (XRP) yüzde 4,5’e kadar yükseldi. Ayrıca, popüler meme coin’ler Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) de yüzde 4’lük bir artış kaydetti.

UZMANLARIN GÖRÜŞLERİ KARMAŞIK

Kripto piyasasının bu tepkisini değerlendiren ByBit’in kurumsal başkanı Chris Aruliah, Fed’in faiz indirimlerinin kısa vadeli bir canlanma sağlayabileceğini, ancak piyasa belirsizlikleri nedeniyle yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Diğer uzmanlar, bu hamlenin yalnızca kısa süreli bir yükselişe yol açacağını, küresel ekonomik sorunların ise piyasalar üzerinde daha büyük baskılar yaratabileceğini düşünüyor.

ARTHUR HAYES: "BU BİR RALLİDEN FAZLASI OLABİLİR"

Maelstrom'dan Arthur Hayes, faiz indiriminin kısa vadede piyasaları olumlu etkileyeceğini, ancak uzun vadede kripto fiyatlarında yeniden düşüş yaşanabileceği uyarısında bulundu. Hayes, ABD hükümetinin harcamalarının ekonomik büyümeyi tetiklediğini ancak bu politikanın enflasyonu daha da körükleyerek faiz indirimlerini zayıf bir hamle haline getirdiğini savundu.

GELECEKTE DAHA FAZLA FAİZ İNDİRİMİ Mİ?

Piyasalar, Fed'in önümüzdeki dönemde 50 baz puanlık bir indirim daha yapmasını bekliyor. Polymarket’teki yatırımcılar, yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık faiz indirimi olacağına yüzde 41 ihtimal veriyor. Kasım ayında ise 25 baz puanlık bir indirime yüzde 65 oranında olasılık tanınıyor.

Faiz indirimlerinin kripto piyasası üzerindeki etkisi kısa vadeli pozitif hareketlere yol açsa da uzmanlar, uzun vadeli etkiler ve ekonomik koşulların bu yükselişleri baskılayabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri