Borsa mı, dolar mı, euro mu, altın mı, gümüş mü? İslam Memiş gözdesini açıkladı

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, isabetli tahminleriyle yatırımcıları aydınlatmaya devam ediyor. Borsa ve euro yatırımcısı uyaran Memiş, bu haftanın yıldızını açıkladı.

Finans analisti İslam Memiş, para piyasalarında bu hafta sakin bir seyir beklediğini belirtti. Memiş, özellikle cuma günü açıklanacak Euro bölgesi enflasyon verilerine dikkat çekerek, yatırımcıların stratejilerini buna göre şekillendirmesi gerektiğini vurguladı.

Borsa ve Euro Yatırımcıları İçin Öneriler

Memiş, borsa ve euro yatırımcılarının dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. "Borsaya giriş ve euro'dan parite üzerinden altın almak için fırsat kollanması gerekiyor" diyen Memiş, yatırımcılara çeşitli piyasa araçlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

BIST 100 Endeksi

Memiş, BIST 100 endeksi için bu hafta 9.400-9.800 puan aralığının takip edilmesi gerektiğini belirtti. Cuma günü endeksin yüzde -2,55 düşüşle 9.668 puan seviyesinde kapandığını hatırlatan Memiş, "Beklediğim 9.400 puan seviyelerine az kaldı. Buradan kademeli giriş yapılmasının uygun olduğunu düşünüyorum" dedi.

Döviz Kurları

Döviz kurlarıyla ilgili olarak, Memiş doların baskılanmaya devam ettiğini söyledi. "Yıl sonu hedefim yukarı yönlü olduğundan bugünkü fiyatlara odaklanmıyorum. Baskılanma bittiğinde gerçek değerini bulur" ifadelerini kullandı.

Euro/USD Paritesi

Euro/dolar paritesine ilişkin değerlendirmelerinde, Memiş "Beklediğim 1,12 seviyesini Cuma günü test etti. Kar satışlarının zamanı geldi" dedi. Bu hafta 1,1150-1,1250 bant aralığının takip edilmesi gerektiğini belirten Memiş, "Euro’dan dolara, sonra da dolar ile ons altını beklemekte fayda var" şeklinde konuştu.

Ons Altın

Ons altın fiyatlarına dair, Memiş kar satışlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 2.518 doları test eden ons altının, 2.468 dolara kadar gerileme yaşamasını beklediğini ifade etti. "50 dolarlık kar satışı bekliyorum" dedi.

Gram Altın

Gram altının ons altına bağlı olarak yön belirlediğini hatırlatan Memiş, "Serbest piyasalarda 2.807 liradan haftayı tamamladı. Düşüşler alım fırsatı olmayı sürdürüyor" dedi.

Gümüş Yatırımları

Memiş’in gümüş hakkındaki yorumu ise oldukça olumlu. "Gümüşün daha iyi performans göstereceğini söyleyebilirim" diyen Memiş, 29,50-31,00 dolar aralığını takip edeceğini belirtti. "Görünüm pozitif" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri