"Çarşı pazar karışır" diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı

Finans analisti İslam Memiş, "Borsa yatırımcılarının, altın ve gümüş alımı için bekleyenlerin yüzünün güleceği bir hafta olmasını bekliyorum" dedi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yurt içi piyasalarda bu hafta olumlu bir seyir beklerken, yurt dışı piyasalarda gerginliklerin artacağını belirtti. Memiş, özellikle Moody’s'in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesinin iç piyasalar için pozitif bir gelişme olduğunu vurguladı.

MOODY'S'İN NOT YÜKSELTMESİ

Memiş, "Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi görünüm notunu 'B3'ten 'B1'e yükseltti. 11 yıl aradan sonra 2 puan yükseltmesi iç piyasalar için olumlu. Özellikle borsada yükseliş, TL’nin değerlenmesi kaçınılmaz," ifadelerini kullandı. Bu durumun, borsa yatırımcıları için sevindirici olacağını belirten Memiş, TL'nin değer kazanmasının da beklenen bir sonuç olduğunu söyledi.

MERKEZ BANKASI VE FAİZ KARARI

İslam Memiş, TV100'de kaleme aldığı yazısında, Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına dikkat çekerek, "TCMB’nin faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor," dedi. Bu durumun iç piyasalarda büyük bir etki yaratması beklenmiyor.

ORTADOĞU'DAKİ GERGİNLİKLER

Memiş, yurt dışı piyasalardaki gerginliklere de dikkat çekti. İsrail’in Yemen’e saldırmasının bölgedeki tansiyonu yükselttiğini belirterek, "Ortadoğu’da sular ısınıyor ve İsrail bölgesel savaş istiyor! Eğer İsrail’in planı devam ederse küresel piyasalarda çarşı pazar karışır. Resmen 3. Dünya Savaşı’nın çanları çalar ve küresel piyasalar yeni bir fiyatlama içinde olur," uyarısında bulundu. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin de küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara neden olabileceğini ekledi.

DÖVİZ KURLARI VE KRİPTO PARALAR

Memiş, döviz kurlarındaki hareketliliğe de dikkat çekti. Dolar/TL kuru 33,04 lira, avro/TL kuru 35,94 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu bant aralığının korunacağını belirten Memiş, genel trendin yukarı yönlü riskler barındırmaya devam ettiğini söyledi.

BORSADA VE DEĞERLİ METALLERDE BEKLENENLER

Bist100 endeksi için, "11 bin 156 puan seviyesinden kapanış yapmıştı. Geçen hafta beklediğim 11 bin 500 puan seviyesini bu hafta test etmesi lazım. Bu hafta 11 bin 100-11 bin 500 puan aralığını takip edeceğim," dedi. Ayrıca, ons altın ve ons gümüş fiyatlarındaki olası hareketlere de değinen Memiş, altının 2 bin 400-2 bin 450 dolar aralığında, gümüşün ise 29,20-30,20 dolar aralığında işlem görmesini beklediğini ifade etti.

BITCOIN VE KRİPTO PİYASASI

Bitcoin için, "67 bin 23 dolar seviyesindeydi. Çok hızlı bir yükseliş gördük. 55-65 bin dolar aralığını takip edeceğim," diyen Memiş, ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık adaylığından çekilmesinin Bitcoin üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri