e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Çoğu kişinin haberi bile yok: Hemen kontrol edin

Adınıza e-Devlet üzerinde birikmiş para olabilir ve bu paralar binlerce lirayı bulabilir. Yıllardır sistemde bulunan bu ödemeleri öğrenmek için e-Devlet hesabınızdan hızlı bir sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Eğitim, sağlık veya sosyal güvenlik kurumları tarafından hesabınıza yapılmış olabilecek ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulatarak kontrolünü sağlayabilirsiniz. Birçok kişi bu ödemelerin farkında olmayabiliyor.
Adınıza yapılmış bir ödeme olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet'teki 'Şahıs Ödemeleri Sorgulama' seçeneğini kullanarak çok hızlı ve kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

ÖDEMENİZİ KOLAYCA ALABİLİRSİNİZ

Vatandaşlar, sağlık, eğitim, vergi dairesi, sosyal güvenlik kurumu, askeriye, bankalar ve diğer devlet kurumlarından alacaklı olabilirler.

E-Devlet üzerinden yapacağınız bir kontrol ile adınıza yapılmış ödemeleri görebilirsiniz. Eğer sorgulamanızda bir ödeme bulunduysa, bu parayı kolayca hesabınıza aktarabilirsiniz.

Ödemenizi almak için e-Devlet sistemine kendi banka hesabınızı tanımlayarak birikmiş paranızı çekebilirsiniz. Banka hesabınız yoksa, PTT aracılığıyla da ödemelerinizi alabilirsiniz.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESABA YATAR?

Rapor parası ve emzirme yardımı genellikle 15 gün içinde hesaba yatırılırken, tıbbi malzeme, yol ödemesi ve diş ödemeleri gibi işlemler daha uzun sürebilir ve 2-3 ay sürebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri