Tüm emeklilere seyyanen zam gündemde! İşte konuşulan rakam

AK Parti'nin emeklilere yönelik çalışmalarında tüm maaşlara seyyanen zam yapılması gündemde. İşte en düşük emekli maaşı ve tüm emeklilere yapılacak seyyanen zam...

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zammı beklerken AK Parti, en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti'nin emeklilere yönelik çalışmalarında tüm maaşlara seyyanen zam yapılması gündemde. İşte en düşük emekli maaşı ve tüm emeklilere yapılacak seyyanen zam...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELTİLECEK

AK Parti, en düşük emekli maaşlarını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarmak için Perşembe gününe kadar çalışmalarını sürdürecek. Bu düzenleme ile en düşük emekli maaşı alan yaklaşık bir milyon 610 bin kişinin yararlanacağı belirtiliyor.

SEYYANEN ZAM DETAYLARI

En düşük emekli maaşı konuşulurken, tüm emeklilere seyyanen zam yapılması da gündemde. AK Parti, Ocak 2024’te en düşük emekli maaşını 10 bin TL’ye çıkarmıştı. Şimdi ise bu rakamı 12 bin TL’ye yükseltmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra, tüm emeklilere 2 bin TL seyyanen zam yapılması tartışılıyor ancak henüz kesin bir karar alınmış değil.

KÖK MAAŞ SORUNU

AK Parti, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yeni formüller arıyor. Emeklilerin maaş zamları kök maaş üzerinden uygulanıyor. Kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdüren AK Parti, aynı zamanda en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor.

SEYYANEN ZAM KARARI HENÜZ ALINMADI

AK Parti kaynakları, “tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundular. Tüm emeklilere yapılacak 2 bin TL’lik seyyanen zammın detayları ve kesinleşip kesinleşmediği merak konusu.

KÖK MAAŞ SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?

AK Parti, kök maaş sorununu çözmek için yeni formüller üzerinde çalışıyor. Emeklilerin maaş zamları kök maaş üzerinden uygulanırken, kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışları devam ediyor. AK Parti, bir taraftan kök maaş sorununu çözmeye çalışırken, diğer taraftan en düşük emekli maaşını 10 bin TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri