16 ilde operasyon: 59 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlara yönelik düzenlenen "NARKOÇELİK-28" operasyonlarında 59 şüphelinin yakalandığını, 40'ının tutuklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonların detaylarını paylaştı. "NARKOÇELİK-28" adı verilen operasyonlar, 16 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyonlara 203 ekip, 642 personel, hava araçları ve narkotik dedektör köpekler katıldı.

DEV MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar sonucunda toplam 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde, 13 milyon 623 bin 127 kök kenevir ve kök skunk ile 2 milyon 2 bin 455 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu dev operasyon, uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe vurdu.

59 ZEHIR TACIRI VE SOKAK SATICISI YAKALANDI

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 59 zehir taciri ve sokak satıcısından 40'ı tutuklandı, 9'u hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya, Türkiye'yi uyuşturucu tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlı olduklarını vurguladı.

YERLİKAYA'DAN KARARLILIK MESAJI

Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Türkiye'yi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemekte kararlıyız," dedi. Bu operasyon, Türkiye'de uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım olarak kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri