17 ilde FETÖ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı

17 ilde FETÖ’ye yönelik son 4 gündür yapılan “Kıskaç-19” operasyonlarında 72 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gün içinde 17 ilde düzenlenen "Kıskaç-19" operasyonları kapsamında 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

OPERASYONLAR KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek," dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen çalışmaların detaylarını paylaştı.

17 İLDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonlar Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak’ta yürütüldü. "Kıskaç-19" adı verilen operasyonlar sonucunda şüphelilerin örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde aktif olarak yer aldıkları tespit edildi.

ÖRGÜTSEL FAALİYETLER VE İLETİŞİM YÖNTEMLERİ

Açıklamada, şüphelilerin ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibat kurdukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olduğu belirtildi.

DİJİTAL MATERYAL VE DOKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti. "Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri