29 kişiye mezar olan yangında yeni detay ortaya çıktı

İstanbul'daki 'Masquerade' gece kulübünde çıkan yangında yeni detay ortaya çıktı.

İstanbul'da Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi'nde bulunan 16 katlı bir binanın -1. katındaki 'Masquerade' adlı gece kulübünde yaşanan yangın faciası ülke gündemine oturdu. Tadilat sırasında sahnenin yanında meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın, hızla binayı sardı ve içeride mahsur kalanların kurtarılmasını engelledi. İtfaiye, ambulans ve sağlık ekiplerinin sevkiyle müdahale edilen yangında ne yazık ki 29 kişi yaşamını yitirdi.

BİNADA GECE KULÜBÜNE DAİR ŞİKAYETLER ARTMIŞTI

Apartman yöneticisi Şule Şakat, binada bulunan gece kulübüyle ilgili daha önce şikayetlerinin olduğunu belirtti. Binada tadilat sırasında yaşanan patlama sonucu çıkan yangının nedeninin oksijen tüpünün patlaması olduğu tahmin ediliyor. Ancak, kulübün içerisinde izole edilmiş bir alanda olduğu ve patlamanın ardından çıkan yangının hızla yayılarak içeridekileri mahsur bıraktığı ifade edildi.

MAL SAHİBİNİN İZİN VERMEMESİNE RAĞMEN TADİLAT YAPILMIŞ

Binanın yöneticisi, gece kulübünün bulunduğu alanda daha önce şikayetlerde bulunmalarına rağmen mal sahibinin izin vermediği için gerekli müdahalelerin yapılamadığını açıkladı. 15 gün önce belediyeye başvurarak gerekli izinleri almaya çalıştıklarını ancak mal sahibinin buna engel olduğunu dile getirdi. Şakat, işçilerin iftar için toplandığı sırada yaşanan faciaya dikkat çekti.

GERÇEK YANGIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Polis ve itfaiye ekipleri, olay yerinde detaylı bir inceleme başlattı. Yangının tam olarak neden çıktığını ve alınması gereken önlemlerin ihmal edilip edilmediğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri