3 gün sonra bulunan kız çocuklarından dehşete düşüren itiraf

Avcılar'da kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Sevda Yılmaz ve arkadaşı Medine G.S.'nin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 baba adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde kaybolan 13 yaşındaki Sevda Yılmaz ve 14 yaşındaki arkadaşı Medine G.S., üç gün süren aramanın ardından bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Yeşilkent Mahallesi'nde kaybolduğu bildirilen Sevda Yılmaz'ın izini sürerek, her iki kızı Kadıköy, Fikirtepe Mahallesi'nde buldu.

ŞOK EDİCİ İDDİALAR

Sevda Yılmaz, bulunan kız çocuklarının ifadelerine göre, ailesinden ve yakın çevresinden gördüğü şiddeti detaylandırdı. Pedagog ve psikolog eşliğinde yapılan görüşmede, Sevda Yılmaz, arkadaşının rızası dışında babası tarafından 2023 yılında ağabeyi Emre Yılmaz ile 91 bin TL karşılığında zorla evlendirildiğini öne sürdü. Ayrıca, Sevda Yılmaz, kendisinin de aile içi şiddet ve zorla hırsızlık suçuna sürüklendiğini iddia etti.

BABALARI SERBEST BIRAKILDI

Olayın ardından gözaltına alınan Sevda Yılmaz ve Medine G.S.'nin babaları Sedat Yılmaz ve A.G., Küçükçekmece Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. İfadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Kızların sosyal hizmetler tarafından koruma altına alındığı öğrenildi.

GÖZALTILAR VE YAKALAMA ÇALIŞMALARI

Sevda Yılmaz'ın arkadaşının zorla evlendirildiği belirtilen ağabeyi Emre Yılmaz, annesi Hanife Tutar ve dedesi Erol Yılmaz'ın yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bu gelişmeler, olayın hem toplumsal hem de adli boyutlarda geniş yankı uyandırmasına neden oldu.

Bu süreçte, Sevda Yılmaz ve Medine G.S.'nin güvenliği ön planda tutulurken, olayın detaylarının aydınlatılması için adli sürecin devam ettiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri