34 il için Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı!

Türkiye'nin orta kesimlerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Meteoroloji, ülkenin doğusu için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. 34 il için sarı uyarı verilirken vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. 2 Mayıs Perşembe günü için 34 ilde sarı kodla uyarı yapıldı. Bu illerde yaşayanlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalı.

YAĞIŞLAR 4 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Gökyüzünde gürültülü sağanak yağışlar yarın sabah saatlerinden itibaren başlayacak ve gece yarısına kadar etkisini sürdürecek. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlar 4 gün boyunca devam edecek.

SARİ KOD VERİLEN İLLER

Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Osmaniye illerinde vatandaşlar uyarılarla bilgilendirildi.

HAVA TAHMİN UZMANINDAN AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Ankara'da dün akşam yaşanan yağışın ekstrem bir durum olmadığını ancak şehir merkezinde önemli olumsuzluklara yol açtığını belirtti. Ankara'da cuma ve cumartesi günleri için de sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

HAVA DURUMU ÖZETİ

Perşembe günüyle birlikte, Doğu bölgelerinde etkili olan yağışlar cuma ve cumartesi günleri de devam edecek. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde de aralıklarla yağışlar yaşanacak. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerine yakın seyredecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri