35 bin sağlık personel alımı yapılacak! Bakan detayları açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika açıklamasında, sağlık personeli alımıyla ilgili detayları paylaştı. Koca, "Kılavuzu bu hafta ÖSYM'ye göndermek istiyoruz. Mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacak. " dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yoğun bakım doluluk oranlarına değinen Koca, özellikle yoğun bakım kapasitelerini zorlayan yoğunluğun geride kaldığını ifade etti. Üç ila dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 72 olduğunu, İstanbul özelinde ise yüzde 83'e çıktığını belirten Koca, bugün itibarıyla Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71 olduğunu söyledi. İstanbul için ise bu oranın yüzde 71 olduğunu paylaştı.

Sağlık Bakanı, normale dönüldüğünü belirterek, servis yataklarının doluluk oranının Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65 olduğunu aktardı. Koca, bu durumun sağlık çalışanlarının gösterdiği gayretin bir sonucu olduğunu vurgulayarak teşekkürlerini iletti.

35 bin yeni sağlık çalışanı alımıyla ilgili de bilgi veren Koca, Cumhurbaşkanı'nın müjdesiyle 35 bin yeni çalışma arkadaşının alınacağını duyurdu. Mevcut sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesi ve yeni açılan hastanelerin personel ihtiyacını karşılamak amacıyla bu istihdamın gerçekleştirileceğini belirtti. Personel alımının başladığını ve kılavuzun bu hafta içinde ÖSYM'ye gönderileceğini söyledi. Koca, alımlarda mülakat olmayacağını ve tüm adayların eşit koşullarda yarışacağını ifade etti. Hemşirelerden 15 bin, hizmet personelinden ise 8 bin kişinin alınacağını açıkladı.

Ayrıca, yeni bir şehir hastanesi hakkında bilgi veren Koca, birkaç hafta içinde Antalya Şehir Hastanesi'nin tam kapasiteyle hizmete alınacağını ve resmi açılışının Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri