68 ilde baskın yapıldı! 750 silah bulundu

Türkiye'de çetelere ve çeşitli örgütlere operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak 68 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-15” operasyonlarında 750 silah ele geçirildi.

Güvenlik birimleri, ülke genelinde ruhsatsız silahların yaygınlaşması ve güvenlik tehdidi oluşturmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il jandarma komutanlıkları ve emniyet müdürlükleri tarafından 68 ilde gerçekleştirilen "Mercek-15" operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

750 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar kapsamında toplamda 559 ruhsatsız tabanca, 58 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14 uzun namlulu tüfek ve 119 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 750 silahın ele geçirildiği belirtildi.

878 ŞÜPHELİYE İŞLEM YAPILDI

İşlem yapılan şüpheli sayısının 878 olduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda İstanbul'da 99 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek, İzmir'de 61 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek, Adana'da 47 tabanca ve 4 av tüfeği, Antalya'da 21 tabanca ve 14 uzun namlulu tüfek, Şanlıurfa'da ise 27 tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildiğini ifade etti. Operasyonlar neticesinde toplamda 136 kişinin İstanbul'da, 60 kişinin İzmir'de, 69 kişinin Adana'da, 58 kişinin Antalya'da ve 34 kişinin de Şanlıurfa'da gözaltına alındığı belirtildi.

KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen kolluk kuvvetlerini tebrik etti. Bu operasyonlarla, halkın güvenliği ve ülkenin huzur ve istikrarının sağlanması adına önemli bir adım atıldığına dikkat çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri