682 bin lira oldu! Nisan verileri geldi

Nisan ayında 5 yaşına kadar olan araçların ilan oranı yüzde 1'lik artışla tüm ilanlar içerisinde yüzde 19 ile yer aldı. İlandaki araçların ortalama fiyatları da veride yer aldı.

arabam.com'un nisan ayındaki ikinci el ilan verilerine dayalı analizine göre, ikinci el araç fiyatlarında yüzde 0,50 puanlık bir artış yaşandı. Ortalama fiyatlar incelendiğinde, ikinci el araçların ortalama fiyatının 682 bin 576 lira olduğu belirlendi. Özellikle 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranında yüzde 1 puanlık bir artış kaydedildi.

EN ÇOK İLAN VERİLEN MARKALAR VE MODELLER

Nisan ayında en çok ilan verilen markalar arasında Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda yer aldı. Model bazında bakıldığında ise Clio, Megane, Astra, Egea, Corolla, Focus, Polo ve Civic gibi modellerin öne çıktığı görüldü. Bu modelleri ise Passat ve Corsa takip etti. Ayrıca, 50 bin kilometreye kadar olan araçların ilan oranında da bir artış görüldü.

ARAZİ/SUV/PİCK-UP MODELLERİNDE LİDER NİSSAN QASHQAI

Arazi/SUV/pick-up modelleri arasında nisanda en çok ilan verilen modelin Nissan Qashqai olduğu belirlendi. Qashqai'yi Dacia Duster, Volkswagen Tiguan, Fiat Egea Cross, Kia Sportage, Peugeot 3008, Hyundai Tucson, Peugeot 2008, Honda CR-V ve Chevrolet Captiva modelleri takip etti.

İLAN ORANLARINDA YAŞ ARALIĞINA GÖRE DEĞİŞİM

Nisan ayında arabam.com'da 5 yaşına kadar olan araçların ilan oranı yüzde 19 olarak kaydedilirken, 6-9 yaş ve 10-15 yaş arası araçlarda ise yüzde 1'lik bir azalma yaşandı. Otomatik vitesli araçların ilanlardaki oranı ise yüzde 1 arttı.

FİYAT ARALIĞINA GÖRE İLAN ORANLARI

Nisan ayında, 1 milyon lira üzerindeki araçların ilan oranı yüzde 1 artarken, 500 bin lira altı ve 600 bin 1-700 bin lira fiyat aralığındaki araçların ilan oranlarında bir azalma yaşandı. 500 bin lira altı araçların ilan oranı yüzde 46, 600 bin 1-700 bin lira aralığındaki araçların oranı ise yüzde 10 oldu. 500 bin 1-600 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 12, 700 bin 1-800 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 800 bin 1-1 milyon lira aralığındaki araçların oranı ise yüzde 10 şeklinde gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri