9 ilde 24 mağara sığınak ve barınma alanı Bozdoğan-3 ile yok edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teröristlerin barınaklarını Bozdoğan-3 ile tek tek yok ettiklerini ve bu çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

çişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edilmesine yönelik Bozdoğan-3 operasyonları hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 24 mağara, sığınak ve barınma alanının yok edildiğini duyurdu.

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELENE KADAR DEVAM EDİLECEK

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek." ifadelerini kullandı.

123 TİM VE 1628 PERSONEL OPERASYONA KATILDI

Bozdoğan-3 operasyonlarının Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Tokat, Hakkari, Batman, Hatay ve Mardin'de gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, operasyonlara 123 tim ve 1628 personelin katıldığını ifade etti. Operasyonlarda J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin de destek verdiğini belirtti.

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda ele geçirilen silah ve mühimmatların yanı sıra örgütsel dokümanlar ile mutfak, sağlık ve yaşam malzemelerinin de bulunduğunu aktardı. Terör örgütünün kış aylarında kullanmak amacıyla hazırladığı sığınakların tespit edilip imha edildiğini vurguladı ve operasyonlara katılan jandarmayı tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri