ABD Ankara Büyükelçisi Flake’den AK Parti, MHP, CHP ve DEVA’ya 'TAKDİR'!

Terör ve teröristlere destek konusunda geri adım atmayan İsveç’in NATO’ya kabulüne dair yapılan oylamada “EVET” çıkması ABD’yi de memnun etti. ABD Ankara Büyükelçisi Flake, AK Parti, MHP, CHP ve DEVA'yı TAKDİR eden açıklama yayınladı.

Terör örgütü PKK’ya verdiği destekler konusunda bütün uyarılara rağmen geri adım atmayan İsveç’in NATO üyeliği, TBMM’de yapılan oylamada AK Parti, MHP, CHP ve DEVA Partisi oylarıyla kabul edildi.

İYİ Parti’nin RED oyu kullandığı oylama sonrası Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Büyükelçiliğin X platformundaki resmi hesabından yaptığı açıklamada, TBB’den çıkan ONAY’a dair memnuniyetini dile getirdi. Flake, yaptığı açıklamada, oylamada EVET oyu kullanan AK Parti, CHP, MHP ve DEVA Partisini de “TAKDİR” etti.

İşte Flake’in yaptığı yazılı açıklamanın tam metni:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bugün aldığı İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama kararını büyük bir takdirle karşılıyorum İsveç’in NATO’ya katılımı bugün herzamankinden daha önemli olan ittifakın güçlendirmesi yönünde atılmış kritik öneme sahip bir karardır Türkiye’nin NATO ittifakına olan bağlılığı sarsılmaz ortaklığımızı açıkça ortaya koymaktadır Türk halkına ve Türkiye cumhuriyeti Hükümetine teşekkür ediyorum"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri