Adalet Bakanı Tunç'tan 'Ayhan Bora Kaplan' sorusuna yanıt

Yaşananların ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Soruşturma devam ediyor. Yargımıza güvenelim" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP'nin Meclis'teki haftalık grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin olarak, "Yargımıza güvenin, iddialara yönelik soruşturma sürüyor" dedi.

SARAY'DA GECE YARISI TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Saray'da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı acil bir toplantıya çağırdı. Toplantının gece yarısı yapılması ve konusunun Ayhan Bora Kaplan çetesi soruşturmasına ilişkin "kumpas" iddiaları olduğu iddia edildi.

ANKARA'DA HAREKETLİ SAATLER

TGRT Haber sunucusu Ziya Osman Açıkel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "SON DAKİKA HABERİMDİR… Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u külliyeye davet etti. Özel kalemler telefonla arandı. Gece uzun. Ankara’da bir şeyler oluyor!" ifadelerini kullandı. Açıkel'in bu paylaşımı, Ankara'da hareketli saatlerin yaşandığına dair söylentileri güçlendirdi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'NIN YOKLUĞU DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bulunmamasıydı. Yerlikaya'nın bu kritik görüşmede yer almaması, çeşitli spekülasyonlara neden oldu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Yargımıza güvenin, iddialara yönelik soruşturma sürüyor" diyerek sürecin titizlikle devam ettiğini belirtti. Tunç, kamuoyunu bilgilendirme konusunda şeffaf olacaklarını da vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri