Adalet Bakanı Tunç'tan Narin Güran açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın otopsi işleminin tamamlandığını ve 1 kişinin daha gözaltına alınarak soruşturmadaki gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini bildirdi.

Diyarbakır’da hayatını kaybeden Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın aydınlatılması için titizlikle çalışıldığını belirtti. Narin Güran’ın kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleştirilen otopsi işleminin sabah 10.30’da başladığını ve akşam 21.40’ta tamamlandığını ifade eden Bakan Tunç, sürecin detaylarını paylaştı.

OTOPSİ İŞLEMİ TAMAMLANDI

Bakan Tunç, otopsi işlemi sırasında alınan doku örneklerinin kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemelere tabi tutulacağını belirtti. Alınan örneklerin bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’nda, diğer kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda incelenecek. Kesin ölüm nedeni bu incelemeler sonrasında ortaya çıkacak ve detaylı bir rapor hazırlanacak.

GÖZALTI SAYISI ARTTI

Soruşturmada önemli bir gelişme daha yaşandı. Bakan Tunç, 1 kişinin daha gözaltına alındığını ve toplam gözaltı sayısının 24’e yükseldiğini açıkladı. Gözaltındaki kişilerin ifade işlemleri devam ederken, her bir ayrıntının titizlikle incelendiği vurgulandı. Bakan Tunç, “Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır” ifadelerini kullandı.

KAPSAMLI İNCELEME

Olayın aydınlatılması amacıyla sürdürülen soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı olarak yürütülüyor. Otopsi sürecinde kimyasal ve biyolojik testlerin yanı sıra, patolojik incelemeler de yapılacak. Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri