Adana'da belirsizlik ortadan kalktı: Cumhur İttifakı adayı AK Parti'den, AK Parti adayı da Nacar gibi...

31 Mart 2024’te yapılacak Yerel Seçimlerle ilgili Cumhur İttifakı cephesinde flaş bir gelişme yaşandı. AK Parti ve MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin göstereceği aday desteklenecek.

Partilerin 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimlerle ilgili aday belirleme için hummalı çalışması sürerken Cumhur İttifakı’nda en çok merak edilen Adana için Devlet Bahçeli’nin AK Parti adayının desteklenmesi, kamuoyunda öne sürülenin aksine karşılığında da herhangi bir seçim çevresi talep edilmemesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Bilindiği gibi kamuoyunda MHP’nin Adana’da AK Parti adayının desteklenmesi durumunda Muğla’da da MHP adayının desteklenmesini talep ettiği bir süredir tartışılıyordu. Hem AK Parti hem MHP kaynakları bu iddiaları yalanlarken, MHP lideri Bahçeli’nin Adana’da AK Parti adayının desteklenmesi konusundaki tavrının da net olduğu öğrenildi.

AK PARTİ ADANA ADAYI BÜYÜK ÖLÇÜDE NETLEŞTİ?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda AK Parti adayının destekleneceği kesinleştikten sonra diğer merak edilen konu ise AK Parti’nin kim olacağıydı. AK Parti kaynakları, Adana adayı konusunda saha çalışmalarının sürdüğünü şu an için adaylığa en yakın ismin ise Adana İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa eden Uzm. Dr. Halil Nacar olduğunu belirtiyor. Uzm. Dr. Nacar dışında Gazeteci Fulya Öztürk’ün isminin de yer aldığı anketler yapıldığı ancak Öztürk’ün Adana’da seçimi sürükleyecek bir popülaritesinin olmadığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, Adana’da Cumhur İttifakı’nın adaylığı için üç ismin öne çıktığını, bunlardan birinin adaylığına neredeyse kesin gözüyle bakılan Uzm. Dr. Halil Nacar, diğer iki ismin ise AK Parti Adana eski Milletvekili Tamer Dağlı ile bir dönem Adana Milletvekilliği de yapan hali hazırda Ankara 1. Bölge Milletvekili olan Jülide Sarıeroğlu olduğunu belirtiyor.

Bu arada Adana yerel medyasında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için AK Parti'nin yaptığı Temayül Yoklamasında Adana Sağlık İl Müdürlüğünden istifa edere Aday adayı olan Uzm. Dr. Halil Nacar’ın çıktığının iddia edildiği görüldü.

UZM. DR. HALİL NACAR KİMDİR?

1975 Kozan doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı.

1994 yılında Adana İsmail Safa Özler Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

2001 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

2002 yılında Hatay/Hassa Söğütözü Sağlık Ocağı Hekimliği ardından Hatay/Dörtyol Devlet Hastanesi Acil Servis Hekimliği yaptı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde aldığı Anestezi ve Reanimasyon Uzmanlığı eğitimini, 2011 yılında tamamladı.

2012 yılında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Kliniği ve Ameliyathane İdari Sorumluluğu yaptı.

2013 yılında Adana Devlet Hastanesi Başhekimliği yaptı.

2014 yılında başladığı Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine 14 Ağustos 2020 tarihine kadar devam etti.

Uzm. Dr. Halil Nacar, 14 Ağustos 2020 tarihinde de Adana İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı.

Evli ve 3 çocuk sahibi olan Uzm. Dr. Nacar iyi derecede Almanca bilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri