Adnan Oktar suç örgütü hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan yeni iddianamede, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu, 42'si firari toplam 72 sanık hakkında suçlamalar yer aldı.

İddianamede, örgütün kuruluş amacı, faaliyetleri ve örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın talimatları doğrultusunda yürütülen işler detaylı bir şekilde açıklandı. Örgütün uluslararası ilişkileri ve özellikle İsrail ile olan bağlantılarına dair bilgilere de yer verildi. Örgüt üyelerinin yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetler, finansman kaynakları ve örgüt içi yapılanması hakkında bilgi verildi.

İSRAİLLİ MİLLETVEKİLİ İLE İLİŞKİLER ORTAYA ÇIKTI

İddianamede öne çıkan noktalardan biri, örgütün etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen bir sanığın ifadesinde örgütün İsrail'deki Likud Partisi Milletvekili Yehuda Glick ile bağlantılarını anlatmasıydı. Ayrıca örgütün Türkiye'de siyasiler, yazarlar ve bürokratlarla yaptığı lobi faaliyetlerine dair bilgiler de iddianamede yer aldı.

İddianamede, örgüt üyelerinin faaliyetleri, örgüte finans sağlama yöntemleri, örgüt içi yapılanması ve örgüt lideri Adnan Oktar'ın talimatları doğrultusunda yürütülen işler ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Firari sanıkların örgüt içerisindeki rolleri ve yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verildi.

SUÇLAR AÇIKLANDI

Sanıkların çeşitli suçlamalarla karşı karşıya oldukları ve cezalandırılmaları talep edildiği iddianamede, suçlamalar arasında nitelikli cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, cinsel taciz, dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama gibi suçlar yer aldı. Ayrıca, örgüt üyelerinin örgüt adına yaptıkları lobi faaliyetleri ve siyasilerle olan ilişkileri de dikkat çekti.

İddianame, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş olup, sanıkların ileriki günlerde mahkeme önüne çıkacakları belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri