Alevlerle mücadele sürüyor! Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar...

Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da alevlerle mücadele sürüyor. Başkent Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangın Bolu’nun Gerede ilçesine sıçradı.

Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da başlayan orman yangınlarına karşı ekiplerin yoğun mücadelesi sürüyor. Başkent Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Alevlerin tehdit ettiği Kavacık ve Demirler köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, "123 kişiyi tahliye ettik, vatandaşlar güvenli bölgede" açıklamasında bulundu. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ederken, Afyonkarahisar ve İzmir’deki yangınlara da müdahaleler sürüyor.

ANKARA'DA BAŞLAYAN YANGIN BOLU'YA SIÇRADI

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangın, öğle saatlerinde Şahinler Mahallesi’nde otluk alanda çıktı ve hızla yayıldı. Yangın, Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrayarak, bölgedeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Alevlerin etkilediği Demirler köyü tahliye edilirken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve iki helikopter sevk edildi.

BOLU VALİSİ: "YANGININ YAYILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangının Bolu sınırlarına sıçramasıyla birlikte Kavacık ve Demirler köylerinde 123 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Yangının rüzgarın etkisiyle kuzeydoğu yönünde ilerlediğini ve özellikle vadide şiddetli rüzgarın yangınla mücadeleyi zorlaştırdığını ifade eden Vali Kılıç, yangının yayılmasını engellemek için tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi.

AFYONKARAHİSAR'DA ORMAN YANGINI

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde de ormanlık alanda yangın çıktı. Akharım beldesi yakınlarında başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri karadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını ise ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıktığı Deliömerler Mahallesi’nde, bölgeye sevk edilen uçaklar, helikopterler ve itfaiye ekipleri, sarp arazide etkili olan yangını söndürerek soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Yangın bölgelerinde söndürme çalışmaları devam ederken, yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları ve yangın tehlikesine karşı tedbirli davranmaları konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri