Ankara Valiliği'nden 'sağanak' uyarısı

Ankara Valiliği, kentin kuzeyinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, Ankara’nın kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEK YAĞIŞLARA DİKKAT

Valilik açıklamasında, özellikle akşam saatlerine kadar sürecek olan bu yağışların, bölgedeki vatandaşları ve sürücüleri olumsuz etkileyebileceği belirtildi. Bu kapsamda, ani sel ve su baskınlarının yanı sıra yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiği ifade edildi.

ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR

Açıklamada ayrıca, kuvvetli yağışların ulaşımda aksamalar yaratabileceğine dikkat çekildi. Özellikle trafikte seyahat edecek olan sürücüler ve toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLUNMALI

Ankara Valiliği, tüm vatandaşlara bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu. Ani hava değişimlerinin yaratabileceği riskleri en aza indirmek amacıyla vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak güncel hava durumu ve uyarıları takip etmeleri önerildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri