Aracı olan herkesi ilgilendiriyor: e- Devlet'te yeni dönem!

25 Temmuz 2024 itibarıyla e-Devlet uygulamasında önemli bir yenilik hayata geçirildi. Artık sürücüler, trafik ve kasko sigortası kapsamında araçlarının karıştığı kazalarla ilgili eksper raporlarını e-Devlet üzerinden kolaylıkla görüntüleyebilecekler.

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, uygulamanın getirdiği avantajları şöyle açıkladı: “Eskiden eksper raporlarını sigorta şirketleri aracılığıyla almak ciddi bir iş yükü ve zaman kaybına neden oluyordu. Artık sürücüler, sigorta eksperlerinin düzenlediği raporlara doğrudan e-Devlet üzerinden ulaşabilecekler. Bu, işlemleri daha hızlı ve verimli hale getirecek.”

TRAFFIC SİGORTASINDA DURUM VE AĞUSTOS ZAMMI

Temmuz ayında trafik sigortası prim artış oranı yüzde 3.5 olarak belirlenmişti. Ancak, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), ağustos ayında da bu artış oranının geçerli olacağını açıkladı. Bu durum, ağustos ayında trafik sigortasına ek bir zam yapılmayacağı anlamına geliyor.

Trafik sigortasında ortalama primler, hususi araçlar için yaklaşık 12 bin TL civarında bulunuyor. Sürücünün risk profiline göre, iyi sürücüler yüzde 50’ye kadar indirim alabilirken, riskli sürücüler yüzde 200’e kadar ek prim ödemek zorunda kalabiliyor.

KASKO SİGORTASINDA İNDİRİMLER

Kasko sigortasında da önemli bir gelişme var. Temmuz ayında, kasko fiyatlarında yüzde 25 ila yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirimler uygulanmaya devam ediyor. Bu indirimlerin 15 Ağustos’tan itibaren kaldırılabileceği ve yıl sonuna doğru fiyatların artabileceği öngörülüyor. Şu anda kasko yaptırmak, indirimli fiyatlardan yararlanmak için avantajlı bir dönem olarak değerlendiriliyor. Kasko fiyatları, araç tipi, sürücünün yaşı ve şehir gibi faktörlere göre farklılık gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri