Avukat Feyza Altun serbest bırakıldı

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, sosyal medya üzerinden yapılan şeriat ile ilgili paylaşım sebebiyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan şahısın, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyet makamlarındaki ifadesinin alınmasının ardından şahıs, savcılığa sevk edildi ve burada yapılan işlemlerin ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.

Sulh Ceza Hakimliği, şahsın tutuklanması talebiyle yapılan başvuruyu değerlendirdi. Ancak, hakimlik, şahsın "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" gibi adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi. Bu tedbirlerin ihlali halinde ise yasal işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun, 1987 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde "İnsan Hakları Hukuku" alanında almıştır.

Feyza Altun, kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. Hukuk alanındaki çalışmalarının yanı sıra kadın hakları konusunda da aktif bir rol üstlenmektedir. Özellikle kadınların toplumsal yaşamda eşit haklara sahip olmaları için mücadele etmektedir.

Altun'un kamuoyunda daha geniş bir şekilde tanınmasına neden olan olaylardan biri, 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle birlikte duruşmaya katılmasıdır. Bu duruşma sırasında sergilediği tutum ve duruş, geniş kitleler tarafından takdirle karşılanmış ve uzun süre konuşulmuştur.

Feyza Altun'un yazarlık ve aktivizm çalışmalarıyla birlikte, hukuk alanındaki mesleki faaliyetlerine de devam ettiği bilinmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri