B sınıfı ehliyet olanlara müjde! Resmen onaylandı!

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve B sınıfı ehliyet sahiplerinin artık 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabileceği müjdesi verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği ile "B" sınıfı ehliyet sahiplerinin belirli koşullar altında 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekleri açıklandı. Buna göre, ticari faaliyetlerde kullanılmayan motosikletler hariç olmak üzere A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecek motosikletleri kullanma izni verilecek.

B EHLİYETİ OLANLARA MÜJDE

Bu yeni düzenleme, en az 2 yıllık geçerli "B" sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar için geçerli olacak. Ayrıca, gerekli sağlık şartlarını taşıyan ve daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.

Yönetmelik değişikliğine göre, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi şartını da yerine getirmiş olacaklar.

B EHLİYETİ YELPAZESİ GENİŞLEDİ

Söz konusu düzenleme, sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kodun eklenmesiyle yürürlüğe girecek. Ancak belirtilen koşulları sağlayan kişiler, istedikleri takdirde 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekler.

Bu değişiklik, "B" sınıfı ehliyet sahipleri için motosiklet kullanımında daha geniş bir yelpaze sunarak, bu araçları kullanma imkanlarını artırmayı amaçlamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri