Bakan Fidan'dan üst düzey görüşmeler!

Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesaplarından, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Almanya'da düzenlenen konferanstaki temaslarına ilişkin paylaşımlar yapıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile ve Moldova Dışişleri Bakanı Mihai Popşoi ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

SURİYE MESELESİ TARTIŞILDI

Bakan Fidan'ın, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ile yaptığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ele alındı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Fidan, AB'ye aday diğer ülkelerle Türkiye arasında ayrım yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze meselesi de görüşmede ele alındı ve AB içindeki görüş ayrılıklarının Filistinlilere destek sağlanmasını engellediği belirtildi. Suriye meselesi de tartışıldı ve iki taraf da Suriye rejiminin siyasi sürece katılması gerektiğini ifade etti.

ÜST DÜZEY ZİYARETLER

Bakan Fidan'ın Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Türkiye'nin Moldova'nın toprak bütünlüğüne verdiği destek vurgulandı. Görüşmede ekonomik ilişkiler, enerji, eğitim ve savunma sanayisi alanlarında işbirliği konuları ele alındı. Ayrıca, gelecek dönemde yapılacak üst düzey ziyaretler ve Türkiye'nin Gagavuz Yeri'ne sağladığı katkılar da görüşüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri