Bakan Yerlikaya duyurdu! O suç örgütü de çökertildi: 61 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen "Kuyu-11" operasyonunda, elebaşılığını Tuncer Aslan'ın yaptığı suç örgütünün çökertilerek, 61 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen büyük bir operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, "tefecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve tehdit" suçlarına yönelik dört ilde geniş çaplı bir operasyon düzenlendiği açıklandı.

SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Operasyon sırasında, tefecilik suçu işleyen organize suç örgütü üyelerinin, vatandaşlara yüksek faizle borç para verdikleri ve bu borçlara karşılık olarak teminat aldıkları ortaya çıktı. Teminat olarak farklı tutarlarda birçok çek, senet, taşınmaz ve araç aldıkları, borç alan kişileri ve ailelerini tehdit ettikleri belirlendi. Bakan Yerlikaya, suç örgütünün elebaşı Tuncer Aslan ve beraberindeki 61 şüphelinin yakalandığını belirtti.

ELE GEÇİRİLENLER VE TEŞEKKÜR

Operasyonun sonuçlarına değinen Yerlikaya, toplamda 6'sı ruhsatsız 8 tabanca, 2 pompalı tüfek ile çok sayıda senet ve çek ele geçirildiğini bildirdi. Yerlikaya, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklar," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri