Bayramda hava nasıl olacak? Meteorolojiden İstanbul, Ankara ve İzmir için kritik uyarı

Bayramda hava durumu haftanın en çok merak edilen konularından biri. Ülke genelinde ılık bir hava hakim olsa da kimi yerlerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji bayramda İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu için kritik uyarı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bayram haftasında Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik gösterecek.

İşte bayram tatili boyunca beklenen hava durumu özeti:

GENEL HAVA DURUMU

Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

ÖNEMLİ UYARILAR:

  • Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara neden olabilir.
  • Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.
  • Marmara'nın güneyi ile Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

HAFTALIK HAVA DURUMU:

ANKARA:

  • Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra güney ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

İSTANBUL:

  • Parçalı ve az bulutlu başlayacak ancak günün ilerleyen saatlerinde çok bulutlu hale gelecek. Özellikle Pazar günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İZMİR:

  • Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak Pazar günü iç kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

MUĞLA:

  • Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak Pazar günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri