‘Bekara ev yok’ diyen ev sahipleri yandı! Para cezası ödeyecekler

Bekara ev kiralamak istemeyen ev sahiplerini üzen haber Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK)'ndan geldi. Verilen kararda "Ayrımcılık yasağını ihlal" gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezası verdi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), "bekara ev kiralamayan" bir ev sahibine 5 bin 958 lira idari para cezası verdi. Kurumun kararında, başvuranın medeni haline dayalı olarak kamuya açık bir hizmetten diğer kişilerle eşit şekilde yararlanmasının engellendiği ve bu durumun ayrımcılık yasağına aykırı olduğu belirtildi.

BEKAR OLANLARA EV VERMEYENLER EMSAL KARAR

Ankara'da yaşayan B.C.H, bir internet sitesinde gördüğü kiralık ev ilanı için emlakçıyla anlaşmış, ancak ev sahibinin bekara evini kiralamak istemediği yanıtını aldığını belirtti. Bunun üzerine TİHEK'e başvuran B.C.H, emlakçıyla yaptığı yazışmaların ekran görüntülerini delil olarak sundu. Görüntülerde, emlakçının ev sahibi adına "Bekar olmasın" şeklinde bir mesaj attığı görüldü.

Emlakçı, talep edilen yazılı görüşte, sadece ev sahibi ve kiracı adayını bir araya getirdiklerini ve ev sahibi adına herhangi bir karar vermediklerini savundu. Ev sahibi ise evin kiralanması için emlakçıyla herhangi bir sözleşme imzalamadığını iddia etti.

AYRIMCILIK YASAĞINI İHLAL ETTİ

TİHEK, yapılan inceleme sonucunda ev sahibinin ayrımcılık yasağını ihlal ettiği kanaatine vararak 5 bin 958 lira idari para cezası verdi. Kurumun kararında, herkesin kanunlar önünde eşit olduğu ve medeni hal temelinde ayrımcılık yapılamayacağı vurgulandı. Bu kapsamda, ev sahibinin başvuranın medeni halinden dolayı eşit bir şekilde hizmetten yararlanmasını engellediği ve bu nedenle ayrımcılık yasağını ihlal ettiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri