Berberlerin haftalık izin günleri belli oldu

Ticaret Bakanlığının berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Ankara ve İstanbul'daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşlarından gelen talep ve önerileri değerlendirerek, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararı aldı. Bu yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi ve valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı kalmayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu.

İSTANBUL'DA PAZAR GÜNLERİ BERBERLER KAPALI OLACAK

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul'da berberlerin pazar günleri kapalı olacağını söyledi. Akyüz, bu kararın berberler adına sevindirici olduğunu belirterek, “Aslında böyle bir uygulama vardı ancak Bakanlığın konuyla ilgili duyarlı davranmasıyla bu durum yasal zemine oturdu. Esnafımıza yaptığımız anket sonucunda, berberlerimizin %93'ü hafta tatilinin pazar günü olmasını istedi” ifadelerini kullandı.

Akyüz, bu düzenleme sayesinde berberlerin bir gün dinlenerek daha dinç olabileceğine dikkat çekerek, “Esnafımız eşlerine ve çocuklarına zaman ayıramıyordu. Bu nedenle de böyle bir düzenlemenin beklentisi içindelerdi. Valiliğin bu konu hakkında daha önce almış olduğu bir karar vardı. Onlar da bizim talebimiz doğrultusunda pazar günü berberlerin kapatılmasına karar vermişti. Resmi yazı bizlere ulaştığı andan itibaren, İstanbul'da berberler pazar günleri kapalı olacak” dedi.

ANKARA'DA DA BERBERLER PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, kentte bulunan berberlerin de artık pazar günleri çalışmayacağını belirtti. Kara, “Bu kararı berberler olarak bekliyorduk. Aslında çoğu berber pazar günleri kapatıyordu ancak herkes bu kurala uymayınca, kapatanlar da açmak zorunda kalabiliyordu. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet ortadan kalkmış oldu” dedi.

Kara, valilikle yaptıkları görüşmede pazar günü berberlerin kapalı olmasının uygun olduğunu belirttiklerini ifade ederek, berberlerin bu karardan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Pazartesi gününden itibaren berberlerin haftanın altı günü çalışacağını vurgulayan Kara, “Berberlerimiz artık bir gün dinlenme fırsatı bulacağı için daha verimli çalışacak. Esnafımız ailesine ve sevdiklerine zaman ayıramıyordu. Düzenlemeyle berberlerimiz artık kendilerine ve sevdiklerine vakit ayıracak” diye konuştu.

SEKTÖRDE HAKSIZ REKABET SONA ERİYOR

Yeni düzenleme, berberler, kuaförler ve güzellik salonları arasında haksız rekabetin de önüne geçmeyi hedefliyor. Önceden bazı işletmeler pazar günleri kapalıyken, diğerleri açık kalarak rekabet avantajı sağlıyordu. Bu durum, kapalı olan işletmeleri zor durumda bırakıyordu. Ticaret Bakanlığı’nın bu düzenlemesiyle birlikte, tüm işletmelerin eşit şartlarda faaliyet göstermesi sağlanmış olacak. Bu sayede sektörün genelinde bir standart oluşturulacak ve işletme sahipleri, kendileri ve aileleri için bir gün dinlenme fırsatı bulacak.

YENİ DÜZENLEMENİN FAYDALARI

Bu yeni düzenlemenin en büyük faydalarından biri, berber, kuaför ve güzellik salonu çalışanlarının haftada bir gün dinlenme imkanı bulacak olmasıdır. Çalışanlar, bu sayede daha dinç ve verimli bir şekilde çalışmalarını sürdürebilecekler. Ayrıca, ailelerine ve sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilecekleri için, iş-yaşam dengesi de iyileşmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri