Bu haberi okumadan dışarı çıkmayın! Meteoroloji o illeri uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, özellikle Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜK SEYREDECEK

Hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi beklenmektedir. Diğer bölgelerde ise genellikle mevsim normalleri civarında seyir gösterecektir.

RÜZGAR ETKİLİ OLACAK

Yurdun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, diğer bölgelerde ise batı ve güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esecektir. Ancak İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli rüzgarlar beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olması sebebiyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın batısında ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli, Hatay çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

HAFTANIN HAVA DURUMU BÖLGE BÖLGE

  • MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bölgenin doğusunda aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

  • EGE BÖLGESİ: Parçalı bulutlu bir hava beklenmektedir. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

  • AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

  • İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin edilmektedir.

  • KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

  • DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin edilmektedir.

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri