Bugün hava nasıl olacak? diye merak edenler dikkat! Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yaptı

Bugün hava durumu nasıl? diye merak edenler için 23 Mart hava durumunu il il bölge bölge Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı. Peki, Bugün hava durumu nasıl? Detaylar haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevrelerinde yağışlar görülecek.

Karadeniz kıyılarında ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Özellikle Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ve Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Batı bölgelerde ise hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Marmara ve doğu kesimlerde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli rüzgarlar esmesi tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi günü batı bölgelerinden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre, özellikle Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ve Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Buzlanma ve don olayı ise Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinde görülebilir.

Hava durumu bölgelere göre şu şekilde:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunda yer yer çok bulutlu. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülebilir.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu ile Ankara çevrelerinde kar yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyı kesimlerinde yağmurlu, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı. Artvin çevrelerinde kuvvetli olabilecek yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülebilir.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere genel olarak kar yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, genel olarak yağışlı. Siirt çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri