Çekirdekçi Mansur skandalı büyüyor: Şehir Plancıları Odası olayı ‘sen, ben, bizim oğlan’ diye örtbas etmiş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cevizlidere’deki bir yeşil alanı hukuka aykırı bir şekilde bir ‘çerezciye’ verdiği haberinin tartışmaları sürerken, skandalın içinde Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin de bulunduğu ortaya çıktı.

Göreve geldiğinden bu yana sergilediği tutumla Ankara’nın kişi başına düşen yeşil alan oranını düşüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın var olan yeşil alanları da ticari faaliyetler için peşkeş çektiğine dair tartışmalar sürerken, süreçten Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin haberinin olduğu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı tarafından Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’ne, konuya dair resmi yazı yazdığı öğrenildi..

Mansur Yavaş’ın, Ankara’nın Çankaya ilçesi, Cevizlidere Mahallesi Mevlana Bulvarı’ndaki (Konya Yolu) 29200 Ada 4 Parselin yanında bulunan 1.500 metrekarelik yeşil alanın tamamını bir kuruyemişçiye peşkeş çekmesi Planlı Alanların İmar Yönetmeliğinin 19. Maddesine aykırı olmasına karşın, ABB’nin AK Parti tarafından yönetildiği dönemde istisnasız tüm projelere dava açan Şehir Plancıları Odası’nın yeşil alanın yönetmeliğe aykırı bir şekilde peşkeş çekilmesine sessiz kalması, “sen, ben, bizim oğlan” mantığıyla örtbas etmek şeklinde değerlendirildi.

İŞTE “SEN BEN BİZİM OĞLAN” MANTIĞINI BELGESİ

GRİTV’nin ulaştığı ulaştığı belgeye göre; Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı yazarak, Cevizlidere Mahallesi Mevlana Bulvarı’nda (Konya Yolu) bulunan 29200 Ada 4 Parselin yanındaki 1.500 metrekarelik yeşil alanın 23 Şubat 2023 günü ihale ile kiralanmasına dair bilgi edinmek istemiş.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı da 13 Nisan 2023 tarihinde Daire Başkanı Ferruh Murat Benzer imzasıyla bu soruya, “Konu ile ilgili olarak yapılan incelemelerde bahse konu alanın mülkiyeti ve tasarruf yetkisi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmakta olup, ala ait kiralama işlemi 2886 sayılı Kamu İhale Kanunun hükümlerine göre yapılmıştır” cevabını vermiş.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, Daire Başkanı Ferruh Murat Benzer imzasıyla 2886 sayılı kanuna atıf yapan bir cevap vermiş olsa da Şehir Plancıları Odası, söz konusu ihalenin ve ihale yoluyla yapılan kiralama işleminin, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19’uncu maddesine aykırı olduğunu bilmesine rağmen herhangi bir yasal yola başvurmayıp konuyu örtbas etmiş.

YÖNETMELİĞE AÇIK AYKIRILIK VAR

Oysa Şehir Plancıları Odası’nın ABB’nin AK Parti tarafından yönetildiği dönemlerdeki neredeyse bütün yasal müracaatları ilgili yönetmeliğin ilgili maddesine dayandırılmış.

Oda’nın Ankara Şubesi’nin görmezden geldiği Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19 maddesinde hükmünde, “Park alanlarında Encümen kararıyla 1000 metrekare ve üzeri parklarda ahşap veya hafif yapı malzemelerinden yapılmak, kat adedi 1’i, yüksekliği 4.50 metreyi ve açık alanları dâhil taban alanları toplamda %3’ü, her birinin alanı 15 m2’yi geçmemek kaydıyla çay bahçesi, büfe, muhtarlık, güvenlik kulübesi, parkın ihtiyacı için gerekli olan asgari ölçülerdeki trafo, parkın işlevini bozmayacak şekilde beton veya betonarme temel içermeyen spor aletleri, yapılabilir” ifadeleri çok açık.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin yönetmelikteki bu kadar açık hükmü bilmesine ve daha önce sürekli bu hüküm üzerinden yasal yollara başvurmasına rağmen Mansur Yavaş yönetiminin yönetmeliği ayaklar altına alan PEŞKEŞ ihalesini görmezden gelmesi, hatta örtbas etmesi, Şehir Plancıları Odası ile Mansur Yavaş arasındaki “sen, ben, bizim oğlan” ilişkini de gözler önüne serdi.

ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri