CHP Grup Sözcüsüne çekilen 6 yıldır kapalı ANKAPARK dahil 5 ihalede 42 milyonluk peşkeş ABB Meclisine taşındı

AK Parti Altındağ ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oğulcan Sağlam, ABB Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada ABB’den 645 milyonluk ihale alan CHP Meclis Üyesi Gül Eda Hür’e sözünü tutması ve istifa etmesi çağrısı yaptı.

CHP Çankaya ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür’ün, önemli kısmı 6 yıldır kapalı tutulan ve çürümeye terkedilen ANKAPARK olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesinden aldığı 42 milyonluk ihale, ABB Meclisinin ağustos ayı oturumuna da damga vurdu.

AK Parti ABB Grup Başkanı Nihat Yalçın’ın geçtiğimiz hafta AK Parti Ankara İl Başkanlığında düzenlediği bir basın toplantısında gündeme getirdiği iddialar üzerine “ABB’den ihale almadığını, ihale alan firmayla ilişkisi ve firma yöneticisi olduğu iddialarının ispatlanması durumunda istifa edeceğini” açıklayan CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür’e cevap AK Parti Altındağ ve ABB Meclis Üyesi Oğulcan Sağlam’dan geldi. ABB Meclisi ağustos ayı toplantısında bir konuşma yapan Oğulcan Sağlam, CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür’ün ABB’den ihale alan AHED Plastik firmasının yöneticisi olduğunu, bu firma adına yetki belgesiyle Ankara Ticaret Odası seçimlerine girip Meclis Üyesi seçildiğini açıkladı.

AK Parti Altındağ ve Ankara Bütükşehir Belediye Meclis Üyesi Oğulcan Sağlam açıklamalarında şunları kaydetti:

“Bizler asla iftira atmayız ve doğruluğundan da emin olmadığımız konularda konuşmayız. Ben Ankara Ticaret Odası’nda Meclis Üyesiyim. Ankara Ticaret Odası’nda Meclis Üyesi ya da Komite Üyesi olarak seçilebilmek için ya şirket sahibi olmanız gerekiyor ya da o şirketin minimum 6 ay düzeyde müdürü ya da yöneticisi olmanız gerekmektedir. Gül Eda Hür Hanım Ankara Ticaret Odası’nda 31. Komiteden Komite Üyesi olarak seçilmiş ve Komite Üyesi olduğu şirket 42 milyonluk adrese teslim işini alan AHED Plastik şirketidir. Hanımefendi, yöneticisi olduğu şirket üzerinden usulsüz bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden iş alarak sonrasında da yöneticisi olmadığını iddia ederek Ankaralılara yanıltıcı bilgiler vermiştir. Hanımefendinin şu an yapması gereken en doğru davranış görevinden istifa etmektir.”

OLAY HİKAYESİ

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, CHP Çankaya Belediye Meclis Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür’ün yöneticiliğini yaptığı 'AHED Plastik' firmasına 2021, 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 42 milyon liralık havuz bakım ihaleleri verdiği ortaya çıkmıştı.

AHED Plastik firmasının sosyal medya hesabından "Ankara’nın simgesi olan Gençlik Parkı havuzları AHED Plastik güvencesiyle yenilenmiş, havuzlar PVC Geomembran ile kaplanarak yeniden faaliyete geçirilmiştir" şeklinde paylaşımlar yapıldığı ortaya çıkmıştı.

6 YILDIR KAPALI OLAN VE ÇÜRÜMEYE TERKEDİLEN ANKAPARK'A 35 MİLYONLUK HAVUZ BAKIM İHALESİ…

CHP'li Meclis Üyesi ve ABB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür’e verilen ihalelerdeki en büyük skandalın ise ANKAPARK'la ilgili olduğu anlaşılmıştı. Ortaya çıkan belgelere göre; 13 Aralık 2023 tarihinde yapılan ve CHP’li Gül Eda Hür’ün Yönetici olduğu AHED Plastik firmasına verilen 34 milyon 670 bin 668 liralık havuz yalıtım ihalesinin, 6 yıldır kapalı olan ve Mansur Yavaş tarafından çürümeye tek edilen ANKAPARK için yapıldığı anlaşılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri