CHP'li belediyenin yaptığı şok etti! Deniz altında kaçak bağlantılar bulundu

Antalya'nın Konaklı Beldesi ve Damlataş Plajı mevkiinde, deniz kirliliğine neden olan arıtma tesisiyle ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 464 bin 585 lira idari para cezası uygulandı. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen atık su arıtma tesisine ait deniz deşarjı hattında incelemelerde bulundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalış ekibi tarafından yapılan sualtı incelemelerinde, hattın çıkış noktasında koyu renkli ve kirletici özellikte atık su çıkışı olduğu tespit edildi. Aynı gün, Damlataş Plajı mevkiinde yağmur suyu kanalına ait deşarj noktasında da benzer kirlilik bulguları kaydedildi.

KAÇAK BAĞLANTILAR BELİRLENDİ

Bakanlığa gelen ihbar üzerine, Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetim ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yapılan denetimlerde, tesisin standartlara aykırı atık su deşarjı yaptığı belirlenerek akış durduruldu. Ayrıca, Damlataş Plajı mevkiindeki yağmur suyu hattına kaçak bağlantılar yapıldığı tespit edildi. Bu bağlantıların kesilmesi için çalışmalar başlatıldı.

PARA CEZASI VE SUÇ DUYURUSU

Bakanlık, tespit edilen kirlilik nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 464 bin 585 lira idari para cezası verdi. Bununla birlikte, sorumlular hakkında yasal süreç başlatılarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Öte yandan, Bakanlık ekipleri tarafından denizden yeniden alınan numuneler üzerinde yapılan analizlerde, deniz suyu değerlerinin normale döndüğü tespit edildi. Bu gelişme, bölgedeki deniz kirliliğinin kontrol altına alındığını gösteriyor, ancak alınan ceza ve başlatılan hukuki süreç, çevreye verilen zararın boyutlarını gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri