Çok şiddetli kar yağışı uyarısı! 13 ilde sarı ve turuncu alarm!

Bugün hava durumu nasıl olacak? sorusunun cevabı Meteorolojinin 22 Mart hava durumu raporu ile cevap bulmuş oldu. 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde hava durumu şu şekilde öngörülüyor:

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın batısı hariç diğer bölgelerde aralıklı yağışlar görülebilir.

  • Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

  • Akdeniz Bölgesi: Antalya dışında parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Yağışlar aralıklı olarak görülecek.

  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu havanın etkili olacağı belirtiliyor. Bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

  • Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Çığ tehlikesi bulunmaktadır.

  • Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölgenin genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bazı bölgelerde yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi bulunmaktadır.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.

Hava sıcaklıklarının batı kesimler ile Doğu Karadeniz'de azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri