Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! 11 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan atama kararlarına göre 11 üniversiteye yeni rektör atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine, Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atandı. YÖK'teki bu yeni atama, eğitim camiasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

11 ÜNİVERSİTEYE YENİ REKTÖR ATAMASI

Atama kararlarına göre, Türkiye genelinde 11 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. Bu üniversiteler arasında Anadolu Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Mudanya Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi bulunuyor. Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3. maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNE PROF. DR. FUAT ERDAL ATANDI

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal atandı. Eğitim ve akademik alanda geniş bir tecrübeye sahip olan Prof. Dr. Fuat Erdal, yeni görevine hızlı bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

MEVCUT REKTÖR GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne mevcut rektör Prof. Dr. Semih Aktekin yeniden atandı. Prof. Dr. Aktekin'in görevine devam etmesi, üniversite camiasında memnuniyetle karşılandı.

DİĞER ÜNİVERSİTELERE YENİ ATAMALAR

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü, Nişantaşı Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Ali Yülek, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Barış Tan atandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri