Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Devletin 'gizli anayasası' güncelleniyor

Son olarak 30 Eylül 2019'da Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alınan ve gündem olan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi olan ve devletin 'gizli anayasası' olarak değerlendirilen 'Kırmızı Kitap' için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi.

Devletin "gizli anayasası" olarak nitelendirilen ve kamuoyunda "Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesine yönelik bir çalışma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği belgenin güncellenmesi için harekete geçti. Gizliliği nedeniyle kamuoyunda "Kırmızı Kitap" olarak da adlandırılan belgenin güncellenmesi için Bakanlıklardan ve ilgili kuruluşlardan görüşler istenmeye başlandı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında, nisan ayının başında yapılması planlanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor.

Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi, devletin iç ve dış tehdit algılamalarını detaylı bir şekilde ortaya koyan bir belge niteliğindedir. Tehditlerdeki değişikliklere göre belge belirli aralıklarla güncellenmektedir.

Son olarak, belge 30 Eylül 2019'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alınmıştı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, "Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada meydana gelen gelişmelerin milli güvenliğimize yönelik etkilerinin tüm yönleriyle değerlendirilmesi suretiyle hazırlanan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi görüşülmüş ve uygun bulunmuştur." ifadelerine yer verilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri