DEM Parti’den kayyuma karşı flaş hamle! Tarih verdiler…

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Mehmet Sıddık Akış'ın, Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasına tepki için Hakkari ve Mersin'de miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması ve tutuklanmasıyla ilgili olarak parti genel merkezinde bir açıklama yaptı. Doğan, Akış'ın görevden alınmasının hukuki olmadığını iddia ederek, Yüksek Seçim Kurulu'nun Akış'ın aday olmasına engel olmadığını, ancak başkan olmasını engelleyenlerin bulunduğunu belirtti.

HAKKARİ HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Doğan, Hakkari halkının iradesine sahip çıkılması ve atanan kayyumun asıl sahibine görevi devretmesi gerektiğini vurguladı. Akış'ın görevden alınmasından bu yana DEM Parti'li belediyelerin önünde halk buluşmalarının devam ettiğini ifade etti.

BÜYÜK MİTİNGLERE DAVET

DEM Parti Sözcüsü, 13 Haziran'da Hakkari'de büyük bir miting düzenleyeceklerini duyurdu. Bu mitinge, demokrasi, adalet, halk iradesine saygı ve bir arada yaşama konularında duyarlı olan tüm yurttaşları davet etti. Ayrıca, 14 Haziran'da saat 19.00'da Mersin'de Akdeniz Belediyesi'nin önünde bir buluşma gerçekleştireceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri