Dem Partili belediyeler işçi kıyımına devam ediyor

Dem Partili belediyeler bir yandan kıyım yaparak kendilerinden olmayan işçileri atıyor, diğer yandan istifaya zorlamak için mobing uyguluyor ve akıllara ziyan yeni alımlar yapıyor.

95 işçiyi işten çıkaran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iş kura verdiği tartışmalı ilanla 79 yeni işçi aldı. Başvuru için belirtilen adrese giden işçilere,"partiden referansınız var mı?" sorusu soruldu

170 işçiyi işten çıkaran Bağlar Belediyesi kalan işçilere de görülmemiş bir mobing ve baskı uyguluyor. Eşbaşkan Siraç Çelik, büro hizmetlerinden alınarak Fen İşleri Müdürlüğü emrine sürgün edilen işçileri 130 kilometre uzaklıkta bulunan ve kendisinin köyü olan Kulp İlçesi'ne bağlı İslamköy Köyü'ne götürerek köy yolunun asfaltlama işinde çalıştırdı. Skandal olay köy muhtarı Zeynettin Şeker'in WhatsApptan yaptığı paylaşımda Siraç Çelik'e teşekkür etmesiyle ortaya çıktı.

Bir skandal gelişme de Lice Belediyesinde yaşandı.

Dem Partili Diyarbakır Lice İlçe Belediyesi, işçi alımı için başvuru tarihini 15 Ağustos gösterdi ve mülakatın da aynı gün yani 15 Ağustos olacağını açıkladı.

Akıllara ziyan bu durum,'daha önceden belirledikleri işçiler için göstermelik alım yapacak " dedirtti.

Terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine destek olmakla suçlanan Lice Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Demir daha önce gözaltına alınmıştı.

İşçi kıyımları yaparak belediyeleri kendi yandaşlarıyla dolduran Dem Partili belediyelerin marifetleri bununla da bitmiyor.

Bir çok belediyede maaşlar eksik yatırılıyor, toplu sözleşmenin gereği olan ikramiyeler ödenmiyor, işçilerin DİSK'e bağlı sendikalara geçmesi için baskı uygulanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman çarpıcı iddialar ortaya attı.

Kahraman,"Sur Belediyesi ve Bağlar Belediyesi bu ay maaşları eksik yatırmış, işçilerin toplu sözleşmeden doğan hakkı olan ikramiyeleri ödememiş.

İşçilerin sendika değiştirmesi için akıl almaz baskı ve tehditler var. DİSK eliyle bunlar yapılıyor. Belediye yönetimleri ile DİSK zaten iç içe. DİSK 2 Nolu Şube Başkanı Behçet Barut, Büyükşehir Belediyesi personelini tehdit ederek,"Hak İş ve Hizmet İşten istifa etmezseniz size mobing uygularız " diyor. Biz bu hukuksuzluğun takipçisi olacağız. Burası muz cumhuriyeti mi ? Burası hukuk devletidir. Kimse emekçilere bu zorbalığı yapamaz. Emekçi kardeşlerimiz yalnız değildir. Dem Partili belediyeler bıraksın bu zulmü, memlekete hizmet etsinler " diye konuştu.

İLAN İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri