DEM’li belediyeler işçi alımlarıyla terör yandaşlarına olan diyet borcunu ödüyor

Dem Partili belediyeler, geçmiş yıllarda da olduğu gibi terörist yakınlarını işe almak için "değer ailesi " (yakını PKK'nın dağ kadrosunda olan) yöntemiyle işçi alımları yapıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 68'i temizlik ve 65'i de beden işçisi olmak üzere 185 personel alacağını duyurdu.

Geçmiş yıllarda temizlik görevlisi olarak işe alınanlar belediye başkanlarına talimat verince bu isimlerin örgütün belediyelerdeki sözde komiserleri olduğu ortaya çıkmıştı.

Dem Partili belediyeler, siyasi uzantısı oldukları PKK'ya olan diyet borçlarını ödemek için kayyum ve AK Parti döneminde işe girenleri hiç bir gerekçe sunmadan işten atıp kendi yandaşlarını almaya devam ediyor. Şu ana kadar 95 işçinin işine son veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 195 yeni personel alacağını açıkladı.

68 temizlik ve 65 beden işçisinin yanı sıra bir çok branşta alımlar yapılacak

Gösterilen branşların göstermelik olduğu, isimlerin referans yöntemiyle önceden belirlendiği iddia ediliyor.

PERSONEL PARASI ÖDEMEYEN BAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN YANDAŞ SANATÇILARA KONSER

"Belediyenin bütçesi yetersiz " diyerek toplu sözleşme gereği olan personel ikramiyelerini ödemeyen Dem Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi, halk konseri düzenleyerek milyonlarca parayı yandaş sanatçılara ödedi.

Dem Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından düzenlenen sözde halk buluşması ve konserde skandal görüntüler yaşandı.

Koşuyolu Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılanlar "Bıji Serok Apo", "Selo'ya Özgürlük " ve "Jin Jiyan Azadi " sloganları atarak terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptı. Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş için Özgürlük isteyen katılımcılar ayrıca terör örgütü PKK ile özdeşleşen sözde Gerilla halayı çekti.

Etkinliğe katılan Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Siraç Çelik ve Leyla Ayaz da konuşmalarında sık sık devleti kötüleyen ifadeler kullandı.

Personele Yok, Yandaş Sanatçılara Bol Keseden

Etkinlikteki skandallar bununla da kalmadı. Terörle iltisaklı olduğu için müzik öğretmenliğinden katılan Sasa Serap sahne aldı. Personel maaşlarından kesinti yapan ve toplu sözleşme gereği olan ikramiyeleri ödemeyen Belediye yönetimi konser için belediye bütçesinden 2 milyon TL ödeme yaptı. Personelin konsere gelmesini sağlamak için baskı uygulayan Belediye yönetimi "gelmeyenler hakkında işlem yapılacak" diyerek tehdit etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri