DEM’li belediyeler işçi kıyımında sınır tanımıyor! Evlat nöbetindeki anneyi de işten attılar

Dem Partili belediyelerde yaşanan işçi kıyımları hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan hiç bir gerekçe göstermeden işçilerin işine son veriyorlar, diğer yandan hiç bir kritere uymadan yeni alımlar yapıyorlar.

PKK tarafından dağa kaçırılan acılı anne Çiğdem Adak'ın da aralarında olduğu 11 kişi daha Dem Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimlerde çalışan 11 işçinin daha işine son verdiğini belirten Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman,"Personel fazlası var diyerek 400 kişiyi çıkardılar. Bunların yerine 600'den fazla kişiyi işe aldılar. Bunun adı partizanlık ve zulüm değil de nedir? Kim bu zulme dur diyecek? Bu kadar insanın emeğine yazık değil mi?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Önce Çoğunu Kaçırdılar, Şimdi de Ekmeğini

İşçi kıyımları ve yandaş işçi alımlarıyla gündeme gelen Dem Partili belediyelerde yaşanan kadrolaşma tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı.
Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 11 işçiyi daha sorgusuz sualsiz işten attı, aynı gün ilana çıkmadan 20 kişiyi işe aldı.
İşine son verilenler arasında oğlu PKK tarafından daha kaçırıldığı için HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan Çiğdem Adak da var.
Evlat nöbetinin 6.yılında acılı anne Çiğdem Adak işten çıkarılmanın şokunu yaşadı.
Çiğdem Adak'ın işten çıkarılmasına hiç bir gerekçe gösterilmemesi de dikkat çekti.

Kahraman:"Eşi Benzeri Görülmemiş Bir Kıyım Yaşanıyor "

Dem Partili belediyelerin işten çıkardığı işçiler için Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şubesi öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan çadırdaki oturma eylemi ise devam ediyor.
Dem Partili belediyelerin eşi benzeri görülmemiş bir işçi kıyımı ve emekçi mezalimine imza attığını belirten Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, önlem alınmaması halinde işin çok daha vahim boyutlara ulaşacağını söyledi.
Kahraman,"Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 11 kardeşimizin ekmeğini elinden alıp aynı gün ilana çıkmadan el altından kendi yandaşlarını işe aldı. Belediyelerde şu an akıl almaz bir kıyım ve vicdanları derinden yaralayan bir süreç yaşanıyor. Sendikamıza üye olan işçileri tehdit ediyorlar. Her gün onlarca işçi çıkarıp kendi yandaşlarını alıyorlar. Bir anlamda söz verdiklerine olan diyet borçlarını ödüyorlar. İşten çıkardıklarınız bu ülkenin, bu memleketin insanları değil mi ? Bu kin, bu düşmanlık, bu kin intikam hırsı neden?

Çok açık ifade ediyorum. Bu işin sonu yok. Önlem alınmazsa İş çok daha vahim boyutlara ulaşacak. Bu insanlar evlerine nasıl ekmek götürecek?
Belediyelerin görevi hizmet olması gerekirken, bunlar sadece işçi kıyımları ve kendi yandaşlarını işe almakla meşgül.
Buna karşı olan eylemlerimiz ve mağdur işçi kardeşlerimize olan kararlı desteğimiz devam edecek. Bedeli ne olursa olsun ucu nereye giderse gitsin geri adım atmayacağız. Vicdan sahibi herkesi bu süreçte burada görmek istiyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri