Dem’li belediyeler özerklik mi ilan etti?

Dem Partili belediyeler deyim yerindeyse özerklik ilan etmiş durumda.Kritik öneme sahip birimlerin başına yakınları PKK'da olan isimler getirildi, Dem'li olmayan yöneticiler tasfiye edildi, Dem'li olmayan personeller işten atıldı,

Dem Partili belediyeler terörle iltisaklı oldukları için daha önce güvenlik gerekçesiyle işten çıkarılanlar yeniden işe alınarak belediyeler dolduruldu.
Belediyeler sadece PKK'nın yayın kuruluşu olan gazeteler alınıyor.
Eğitim ve Gençlik faaliyetler başta olmak üzere bir çok alanda terörle iltisaklı isimlere yer veriliyor.

Dem Partili belediyeler, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu'daki belediyelerde ayrıştırıcı faaliyetlerine hız verdi.
İşe personel kıyımılarıyla başlayarak PKK ve Dem Parti çizgisinde olmayan personeller ya işten atıldı, ya da istifaya zorlamak için ağır mobinge maruz bırakıldı.
Güvenlik gerekçesiyle işten atılanlar yeniden işe alınarak kritik öneme sahip birimlerde yetkili yapıldı, PKK'nın "Değer Ailesi " (Çocuğu veya yakını PKK'da olanlar) ismini verdiği isimler "gölge sorumlu " yapıldı.

Eğitim Ve Gençlik Faaliyetlerine Yuvalandılar
Terörle bağlantıları nedeniyle işten atılanlar yeniden işe alındı.
Sadece Diyarbakır'da 450 işçi hiç bir gerekçe gösterilmeden atıldı, yerlerine 800'den fazla işçi alındı. Bunların çoğunu daha KHK ile işten atılanlar oluşturuyor.
Belediyelerin Eğitim ve Gençlik faaliyetleri terörle iltisaklı isimlere teslim edildi.

Tanıtımlarda PKL İle Özdeşleşen İfadeler
Personele Kürtçe bilme zorunluluğu getirildi. Kürtçe bilmeyenler ana binalardan uzaklaştırılıyor.
Bütün binalara , birimlere Kürtçe tabelalar asıldı.
Belediyelerin sosyal medya hesaplarında PKK ile özdeşleşen Kürtçe ifadeler kullanılıyor. Tanıtım videolarında da bu açıkça yapılıyor.

Belediyelere Sadece Örgütün Propaganda Aleti Olan Basın Alınıyor
Belediyelere sadece PKK'nın yayın kuruluşu olan gazeteler alınıyor, abonelik çalışmaları da faaliyeti yasaklı olan örgütle iltisaklı ajans ve medya kuruluşlarıyla yapılıyor.
Kırsalda büyük darbe yiyen ve bitme aşamasına gelen PKK, varlığını şimdi şehirlerde yeniden ele geçirdiği belediyelerle yapıyor.

Demli Başkan Terör Kadrolaşmasını İtiraf Etti
Dem Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Ayaz, terör örgütü PKK'nın sivil Kadın yapılanmasını oluşturan yapıları ziyaret ettiği buluşmada belediyeyi bu yapılarla birlikte yöneteceklerini itiraf etmişti. Ayaz'ın bu buluşmaları ve sözleri belediyenin resmi sosyal medya hesaplarında da paylaşılmıştı.
Dem'li belediyeler ile terör örgütü PKK'nın ilişkisini gösteren bir büyük itiraf da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ayşe Serra Bucak'tan geldi. Diyarbakır'da yayın yapan bir radyoya katılan Bucak, söz verdikleri gibi KHK ile işten atılanları tekrar işe aldıkların açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri